Priručnik za korištenje Registra bezglutenskih proizvoda

Registar bezglutenskih proizvoda je web aplikacija koja korisniku nudi pristup popisu prehrambenih proizvoda koji ne sadrže gluten. Zamišljen je kao alat koji će osobama koje ne jedu gluten i svima koji sudjeluju u nabavi i pripremi hrane bez glutena ubrzati kupnju i olakšati planiranje obroka.
Bezglutenski registar će sadržavati proizvode svih relevantnih proizvođača na hrvatskom tržištu. Podaci se unose i ažuriraju kontinuirano.
Bezglutenski registar nije internet trgovina i ne nudi opciju kupnje proizvoda s popisa!
Slika 1 korisničko sučelje registra bezglutenskih proizvoda
Korisničko sučelje registra se sastoji od loga registra (1), trake za pretraživanje (2), ikone za prijavu (3), izbornika koji omogućava pretragu prema kategorijama (4), ikone za povratak na početnu stranicu (5) te prikaza najnovijih proizvoda (6).
Klikom na logo registra vraćamo se na početnu stranicu kao i klikom na ikonu početna stranica. Tražilica omogućava pretragu proizvoda, a klikom na bijelu strelicu otvara se padajući izbornik koji nudi napredne opcije pretraživanja.
Slika 2 Opcija naprednog pretraživanja
Klikom na jednu od ponuđenih kategorija proizvoda otvara se prikaz svih proizvoda koji pripadaju toj kategoriji.
Slika 3 Pretraživanje prema kategorijama
Klikom na ikonu prijava otvara se prozor s opcijom prijave ili registracije. Registracija u sustav nudi dodatne opcije kao što je izrade liste za kupnju ili označavanje omiljenih proizvoda. Kako bi se registrirali nužno je ispuniti obrazac za registraciju. Nakon toga u sustav se moguće prijaviti pomoću Email adrese i lozinke.
Slika 4 Registracija i prijava
Kad je korisnik prijavljen može klikom na ikonu Email adrese otvoriti padajući izbornik s opcijama omiljeni proizvodi i popis za kupovinu.
Slika 5 Opcije za registrirane korisnike
Klikom na opciju omiljeni proizvodi otvara se prozor s proizvodima koje je korisnik prethodno označio, isto kao i klikom na opciju popis za kupovinu. Proizvodi se označavaju tako da kliknemo na proizvod i zatim izaberemo ikone dodaj u omiljene proizvode ili dodaj u popis za kupovinu.
Slika 6 Lista za kupovinu
Slika 7 Omiljeni proizvodi
Registar bezglutenskih proizvoda nije mobilna aplikacija, već internetska (web) aplikacija. Na pametnom telefonu moguće je napraviti prečac za ovu stranicu tako što se u izborniku odabere opcija dodaj na početni zaslon.
Slika 8 Dodavanje prečaca na zaslon u sustavu Android